Exposició Fu la Spagna! La mirada feixista sobre la Guerra Civil Espanyola

Benvolguts i benvolgudes,

 

El dimecres 29 de març, a les sis de la tarda, el Museu de Terrassa inaugura l’exposició Fu la Spagna! La mirada feixista sobre la Guerra Civil Espanyola, organitzada pel Museu d’Història de Catalunya, la Generalitat de Catalunya. Departament de Cultura, el Museu de Terrassa i l’Ajuntament de Terrassa – Cultura, amb la col·laboració del Centro di Studi sul Cinema Italiano.

 

La mostra es podrà visitar, del 30 de març al 7 de maig de 2017, a la Sala del Tinellet del Castell Cartoixa de Vallparadís (carrer de Salmerón, s/n).

L’any 2016 es va complir el 80è aniversari del cop d’estat feixista que va suposar l’inici de la Guerra Civil Espanyola. La insurrecció va triomfar gràcies a l’ajuda material i ideològica d’Itàlia i Alemanya. El que va passar a Espanya va acabar repercutint, en els anys posteriors, en el tauler geopolític europeu.

Imatge de la pel·lícula I legionari italiani in Catalogna [1939, 44′, VOSE, BluRay].

 

En relació amb aquest conflicte, el Centro di Studi sul Cinema Italiano ha organitzat el projecte Imatges per a la memòria. Iconografia feixista i Guerra Civil Espanyola (2016-2019) que analitza la representació de la Guerra Civil a través de totes les imatges produïdes per la Itàlia feixista.

 

El marc cronològic de l’exhibició abasta del 17-18 de juliol de 1936, quan Franco es revolta contra el govern legítim, fins al 25 de juliol de 1943, moment en què Mussolini va ser deposat.

 

Tota la informació de la mostra a: www.terrassa.cat/fu-la-spagna.

Imatge del film No pasaran! [sic] [1939, 87′, VOSE, BluRay].

 

A més, es programa un cicle de cinema i la presentació del llibre La Guerra Civil Española en la propaganda fascista. Noticiarios y documentales italianos (1936-1943) de Daniela Aronica, comissària de la mostra.

 

Podeu consultar les activitats a: www.terrassa.cat/activitats-relacionades

Cistella de la compra
Desplaça cap amunt