Banc dels Aliments: “Aquest any, si pots, ajuda”

Des de l’AFA volem donar suport a la campanya del Gran Recapte del Banc dels Aliments!

Us animem a col·laborar en la mesura de les vostres possibilitats en un any que, a causa de la Covid, no es podrà fer la tradicional recollida d’aliments bàsics, i es recolliran donacions econòmiques que es destinaran a l’adquisició d’aliments per a persones en situació de precarietat alimentària, promovent la recuperació d’aliments i evitant-ne el malbaratament. 

 

Les donacions es poden fer a través del codi Bizum que hi ha als cartells i a  www.granrecapteonline.com. Les donacions online estaran actives fins al 16 de desembre.

Als supermercats, mercats i botigues, fins dissabte 21 de novembre es podran fer donacions econòmiques a les caixes, a través d’un codi, en el moment que es pagui la resta de la compra.

RECAPTE 2020: La nova realitat és una nevera buida

La COVID ha deixat a milers de famílies en situació de precarietat alimentaria i aquest any, no podem recollir aliments directament al supermercat.

Des de la irrupció del COVID-19 els Bancs dels Aliments hem donat resposta a una creixent demanda d’aliments per part de les entitats socials, un increment de persones ateses que supera el 40% respecte al mateix període de l’any passat.

Al Banc dels Aliments hem distribuït al llarg del 2020 més de 15 milions de quilos d’aliments que han arribat a 262 mil persones a través de 636 entitats receptores; també es van distribuir 275 mil àpats cuinats durant el confinament. El valor d’adquisició pel públic dels aliments distribuïts s’estima en uns 35 milions d’euros.

Estimem que l’emergència social derivada de l’emergència sanitària s’allargarà al llarg dels propers mesos i/o anys i afectarà a més persones.

Cistella de la compra
Desplaça cap amunt